sommerhuset med den skønne have

En skøn have er det første vi tænker på, når vi prøver at fremkalde idyllen ved at have et sommerhus. Men hvad er det der udgør den perfekte sommerhushave, og hvad kan du gøre, for at den bliver din? Det kan du læse mere om her.  

Dyrk din egen mad  

Det er blevet meget populært at dyrke sin egen mad, og sommerhushaven er perfekt til dette formål. Der findes en masse grøntsager, man selv kan dyrke, og det er ikke bare en sjov hobby, det giver lavere leveomkostninger og det er godt for miljøet. Hvis man gerne vil blive mere selvforsynet, så er urter og små grøntsager et godt sted at starte.  

Man kan også plante bær, æbler og kartofler, så man har flere sæsoner i sin have, som man kan plukke af og nyde gennem hele året. Der er noget helt særligt over, når haven ikke udelukkende er til pynt, men også yder en funktion. Det at kunne leve af noget man dyrker selv og servere mad med selvdyrkede grøntsager, og lækre desserter med selvdyrket frugt, giver noget ekstra til et hvert middagsselskab.  

Lykken og idyllen med en sommerhushave, bliver altså forhøjet, når man bruger den til noget fornuftigt. Det er også terapeutisk at gå og pusle om sine grøntsager, men man skal sørge for at de har de bedste mulige vækstvilkår.  

Anlæg højbede  

For at give dine urter og grøntsager de bedste vækstvilkår i din have, kan det være uundværligt at anlægge højbede. Højbede giver en bedre højde at arbejde i, jorden bliver hurtigere varm og giver bedre vækstvilkår for dine grøntsager og det bliver meget nemmere at holde jorden fri for snegle og ukrudt, der kan ødelægge dine avlinger.  

Når du skal planlægge din sommerhushave med selvdyrkede grøntsager, er det derfor en god ide at anlægge højbede og tilrettelægge for dette i din skønne sommerhushave.