En hængestol til terrassen

Et sommerhusbyggeri i dag har altid en terrasse. Husk nu at tænke på om I vil have formiddagssol eller eftermiddagssol eller bare vil have den sydvendt. Så har I sol hele dagen. Det kan dog være rigtigt godt, at det også er skygge på en nem måde. Så kan enten en parasol eller strategisk placeret træ eller hegn være nøglen. For et sommerhus er til afslapning og komme væk fra det hamsterhjulet og op i en hængekøje.

Et sommerhus er det perfekte tilflugtssted for den travle familie. Det er også et godt sted, hvis der bare er ro og fred på menuen. Men det er ikke på sofaen at du får slappet bedst af. For godt vejr og frisk luft nydes bedst udenfor i en hængekøje. Der finder du fred med dig selv og dine omgivelser.

Sådan finder du bedst ro

Sluk mobilen, husk solcreme, tag en kande vand med isterninger, en god bog og lidt frisk frugt. Så skal du bare ud mellem sol og skygge og ligge. Nogle vælger at have en hængekøje mellem to træer, medens andre vælger at investere i en hængekøje med stativ. Begge dele kan bruges når målet er harmoni med naturen. Som du ligger der og svajer forsvinder dit fokus fra hverdagen. Tanker om arbejde og familie forsvinder som dug for solen. Især hvis du giver slip.

Lyt til kroppen – og hvad dine sanser fortæller Når først du har lagt dig tilrette vil du hurtigt opdage at der er en masse sanseindtryk, du slet ikke har lagt mærke til. Der er vindens blæsen og fornemmelsen af solens varme og skyggens kulde. Det er din følesans du bliver opmærksom på. Den kræver ikke den store tankevirksomhed. Den kæver bare du mærker dig selv. Du kan blive helt som en nyfødt som du ligger og svæver i din hængestol. Men der er mere på menuen. For duften i luften er fyldt med sødme. Hvis du ligger dig ved lavendel kan du både mørke den lidt mørke friske duft og brumbasser der dovent trodser tyndekraften. Har du syrener bliver du nærmest fyldt op med sødmen, der har en voldsom fylde. Den kan virke helt bedøvende. Nu er din eneste opgave at blive liggende – ikke det sværeste i verden – at fylde sig med fuglekvidder og fuglefløjt helt til aftenen falder på. Du ved at du skal op af køjen når uglen tuder og du må strække våben og lave lidt let mad. For det er heldigt at sommermad er let mad. Det kan sagtens bare være en håndmad, der lige kan nydes i hængestolen mens du får det sidste af dagen med.