Derfor skal du vælge en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus

Er du sommerhusejer, eller skal til at købe et sommerhus – og overvejer du hvilken slags varmekilde du skal have i dit sommerhus? Eller måske skifte den nuværende varmekilde ud? Mange vælger en luft til luft varmepumpe til deres sommerhus, og grunden til det, kan du blive meget klogere på her.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er en varmepumpe der varmer din bolig op. Der er selve varmepumpen, som sidder udvendigt på huset – og så er der en indvendig del, som skal placeres indenfor. Den indvendige del ligner lidt et airconditionanlæg og fylder ikke det store. Måden en luft til luft varmepumpe fungerer på, er ved at pumpen optager varmeenergi fra luften udenfor og omdanner det til enten kold eller varm luft indenfor. Du kan dermed selv bestemme temperaturen i dit sommerhus, og hvor varmt eller køligt du vil have det. Dette er rigtig smart, da du kan køle sommerhuset ned i de varme sommermåneder, men samtidig også varme sommerhuset godt op og holde det frostfrit, hvis du er der i vintermånederne.

Hvorfor vælge en luft til luft varmepumpe?

Udover at varmepumpen er nem at have med at gøre, og kan varme dit sommerhus op eller køle det ned ganske hurtigt, giver den også sommerhuset et bedre indeklima. Varmepumpen renser nemlig luften fri for partikler og støv udefra, inden luften kommer indenfor. Luft til luft varmepumpen kører på el, men er alligevel meget mere miljøvenlig og billigere at bruge end traditionel elvarme. Dette skyldes at varmepumpen udnytter varmeenergien mere end tre gange bedre end andre opvarmningskilder, og dermed kan du både have god samvittighed på miljø og klimafronten, samt spare penge på energiforbruget. En anden smart ting er, at du kan styre varmepumpen via Wi-Fi, så du kan skrue op eller ned for varmen inden du ankommer.