Om sommerhusbyggeriet

TV2 viste programmerne om sommerhusbyggeriet i april 2015.  Se her

Sommerhuset er det første FSC certificerede hus i verden.

(Der er flere, som har bygget med FSC træ, men ingen er blevet certificeret før).

Det er det første hus i Europa, og måske i verden, som bruger træ i sådan en grad og som også er FSC-certificeret. Huset består af 98, 7 procent certificeret træ. Men den mindste målte spildprocent. Wow! Det er sådan noget man går op i når man bygge-nørder…

Jeg har kort fortalt arbejdet med bæredygtighed i alle led.

Indvendig i huset er alt genbrug (købt for 16.000 kr, tjent på loppemarkeder – så det er ren cirkulær økonomi).

Huset er bygget af dygtige håndværkere, der alle sammen er fra lokalområdet – det er mest bæredygtigt at støtte det lokale erhvervsliv som her i en klassificeret udkantskommune, og det er mest bæredygtigt at sørge for mindst mulig transport.

Det er skægt (og skræmmende!) at bygge sommerhus. Det er hårdt og vildt og jeg har ofte følt, at jeg har fået bank med et hus. Det kan du læse om her og i bogen Byg Bæredygtigt. Her er links og billeder (de ligger især på Instagram – #sommerhusbyggeri), så du kan blive inspireret, hvis du selv vil i gang med noget byggeri. Og du kan finde  blog-arkiv og leverandører her på siden.

Læs om byggeriet på FSC’s side her.

signessommerhus

Her er et foto-manipuleret billede af vores kommende sommerhus, sådan som Erik, Kirsten og Helgi fra Erik Juul Arkitekter forestiller sig at det kommer til at se ud. Bemærk høloftet over terrassen!