Byg Bæredygtigt! Bogen er skrevet færdig nu

ContactSheet-002
IMG_3967
Mange spørger mig til planen omkring det lille sommerhusbyggeri. – “Kan du ikke lige give os et overblik” og “var det meningen, det hele?” spørger de så.

Nej, intet af det var sådan set meningen. Hverken købet af grunden. Nedrivningen af det gamle hus. Til det, at det nye hus blev verdens første FSC-certificerede træhus på pæle. Undervejs var der mange, der ville høre mere. Så formidlede jeg mere. Så lavede jeg en pressestrategi, for det er jo det, jeg arbejder med til daglig. Og så kørte det derfra. Der er dog en dybere mening med at formidle bæredygtighed, så bredt og på så mange platforme. Det er ikke bare fis og ballade. Meningen er at flytte bjerge. Jo flere, der får viden om at bygge bæredygtigt, jo flere kan potentielt blive inspirerede til at ændre verden i en mere bæredygtig retning. Og det er meget vigtigt! 

BERLINGSKE: Søndag den 1.februar i MS. Et personligt interview forud for tv-programmer og bog.

POLITIKEN: Ni søndage i sensommeren 2014 skrev jeg om byggeriet. Det kom i stand, fordi Politiken i juni 2014 besøgte byggepladsen, for at tale med mig om mit genbrugs-forbrug, og så kom redaktørerne efterfølgende på den ide, at de ville høre mere. Derfor blev jeg fra august bedt om at skrive om modgang, medgang og overvejelser i de sidste ti uger af husbyggeriet. Hvis du har læst avisen – tillægget Spis & Bo om søndagen –  kan det være, du kan genkende noget i bogen, når den kommer den 23. marts.

UGEBLADET SØNDAG: Du kan muligvis også genkende noget, hvis du læser mine klummer i Ugebladet Søndag, for her har byggeriet også sneget sig ind. Søndag bringer et interview når bogen udkommer den 23. marts.

BO BEDRE: Er nordens største boligblad og Erik Rimmer himself har været forbi sommerhuset. Bo Bedre er det boligblad, der viser historien om den bæredygtige indretning. Alt er genbrug og storskald og det er alligevel blevet ok pænt. Bo Bedre er først – viser huset nogle uger før tv-programmerne – altså i martsnummeret 2015.

BLOG OG SOCIALE MEDIER. Alle links til de korte Politiken-artikler kan ses på min blog – det er den du er på nu –  sommerhusbyggeri.dk. Her finder du også links til Pinterest og Instagram ovre til højre. På Pinterest har jeg et board (en slags visuel opslagstavle), der handler om sommerhusbyggeriet. Her er hundredevis af links og billeder fra hele verden, som har inspireret mig og måske kan inspirere andre. Jeg har selvfølgelig også delt meget på Facebook og Twitter.

På Instagram har jeg under hele forløbet foto-dokumenteret byggeriet under hashtagget #sommerhusbyggeri. Her bliver byggeriet meget konkret og visuelt.

FSC.dk – har haft deres egen blog om byggeriet. Det blev til seks afsnit.

Mine tanker om byggeriet fik plads i et langt radio-program, hvor jeg var gæst hos Lasse Rimmer på Radio 24syv. Det kan stadig høres på nettet. Han stillede nogle gode spørgsmål!

TV2: Endelig er byggeriet også blevet dokumenteret på tv. Jeg er i mange måneder blevet fulgt af et tv-hold, mens jeg byggede, svedte, græd, knoklede, brugte alle mine penge, var frustreret, var glad og frem til jeg endelig holdt housewarming i et færdigt hus. Programmerne vises på TV2 i påsken 2015 kl.20.00 og ligger derefter på TV2-play.

BOG: Bogen jeg lige er blevet færdig med udkommer på forlaget Lindhardt & Ringhof 23. marts 2015. 299 kr.

LÆS HER NYHEDEN OM DET FØRSTE FSC-HUS – det er blevet en international nyhed

 

Skriv et svar